samenwerking-wensink-lease-en-vdk-groep-hero-mobiel

Verregaande samenwerking Wensink Lease en VDK Groep

Verregaande samenwerking Wensink Lease en VDK Groep

Op woensdag 3 november werden in het MAC3PARK stadion in Zwolle de handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst die Wensink Lease en de VDK Groep de komende vier jaar aan elkaar verbindt. Beide bedrijven zijn sponsor van PEC Zwolle en gaan intensief samenwerken om het wagenparkbeheer verder te professionaliseren.

Eén aanspreekpunt
Eind 2021 verwacht de VDK Groep gegroeid te zijn naar bijna 40 vestigingen en bedrijven. Het afgelopen jaar is de specialist in installatietechniek schilderwerken, afbouw en projectinrichting in omvang verdubbeld. Dat brengt nieuwe uitdagingen met zich mee, bijvoorbeeld op het gebied van wagenparkbeheer. De VDK Groep wil de verschillen tussen de bedrijven in onder meer het toewijzingsbeleid van personen- en bestelwagens en het bestelproces stroomlijnen. Wensink Lease heeft hierin geadviseerd en gaat de VDK Groep ontzorgen in het berijderscontact tijdens de looptijd. Daarnaast ondersteunt Wensink Lease in het autoselectieproces met een op maat gemaakte, online calculatiemodule. De VDK Groep heeft zodoende één aanspreekpunt voor berijders en wagenparkbeheerders omtrent vragen en wensen op het gebied van mobiliteit. Voor in- en overzicht in het meer dan 600 eenheden tellende wagenpark biedt Wensink Lease een online rapportage aan de VDK Groep.

Afgelopen woensdag 3 november werd de samenwerkingsovereenkomst in het MAC3PARK stadion formeel bekrachtigd door Laurens Stigter, CEO Wensink Automotive, en Frans van der Kolk, CEO VDK Groep. Stigter: “Ik ben trots vandaag mijn handtekening onder deze samenwerking te mogen zetten. De ambities van de VDK Groep spreken me erg aan en ik ben ervan overtuigd dat wij als professionele en toch persoonlijke automotive partij de gewenste resultaten gaan halen. Beide bedrijven komen oorsponkelijk uit Noordoost Nederland, maar zijn inmiddels landelijke spelers van formaat. Dat schept ook een band.”

Loyaliteit
Nieuwe leasecontracten zullen in de toekomst altijd lopen via Wensink Lease. De VDK Groep blijft voor de personenauto’s een vrij merkenbeleid hanteren. Het is voor de installateur belangrijk om bestaande relaties in ere te houden maar wil de overkoepelende werkzaamheden door Wensink Lease laten professionaliseren. Het leveren van voertuigen en de periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden blijven bij de vertrouwde lokale dealers ondergebracht worden. Voor de bedrijfswagens is Ford het voorkeursmerk. Er is gekozen voor een aantal standaard bussen met een vaste inbouw en uniforme aankleding en opties. Monteurs van de verschillende vestigingen en bedrijven hebben hierdoor de beschikking over hetzelfde voertuig waardoor deze makkelijk uitwisselbaar zijn.

Goede klik
Dat beide bedrijven sponsor zijn van PEC Zwolle en er anderhalf jaar geleden voor het eerst werd samengewerkt, was geen garantie voor deze vierjarige overeenkomst. Roy Schulten, Operationeel directeur VDK Groep: “We hebben voor deze opdracht meerdere partijen benaderd en zijn zeker niet over één nacht ijs gegaan. Wensink had al ervaring op dit gebied en liet zien ook scherp te kunnen calculeren. Toch sprak ons vooral de no-nonsens mentaliteit, het familiaire gevoel en het meebewegen erg aan. Wij wilden bijvoorbeeld de verzekeringen van de personen- en bedrijfswagens onderbrengen bij onze huisverzekeraar. Wensink heeft constuctief meegedacht om dit mogelijk te maken. We spreken dezelfde taal en dat is wel prettig als je vier jaar intensief gaat samenwerken.”

Wensink Automotive
Wensink Automotive zorgt er al ruim 30 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.200 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een merkonafhankelijk eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.