breman-installatiegroep-verduurzaamt-hero-mobiel

Breman Installatiegroep verduurzaamt vloot met Wensink Lease & Services

Breman Installatiegroep verduurzaamt vloot

Wensink Lease & Services helpt Breman Installatiegroep verder op weg in de doelstelling om in 2025 energiepositief te zijn. Met de ingebruikname van veertig nieuwe, elektrische personenwagens verduurzaamt Breman haar vloot. Om deze én andere doelstellingen te behalen, verzorgt Wensink Lease & Services het complete wagenparkbeheer.

Eén contractpartner in het wagenparkbeer

Wensink Automotive en Breman Installatiegroep hebben een lange historie als het gaat om het leveren en inzetten van bestelwagens. Sinds 1 december 2019 is het wagenparkbeheer van de 800 bedrijfswagens uitbesteed aan Wensink Lease & Services. Breman heeft ervoor gekozen om ook alle 250 personenauto’s onder te brengen bij Wensink op basis van een full operational lease-constructie. Onlangs werd de prettige samenwerking bevestigd met de ingebruikname van veertig elektrische voertuigen.

Meetbare doelen

In 2025 bestaat Breman honderd jaar. Men wil dan een aantal meetbare doelen behaald hebben waaronder het vergroten van de medewerkers- en klanttevredenheid en het terugbrengen van de CO2-uitstoot om in 2025 energiepositief te zijn. Vanuit deze filosofie kijkt men structureel naar het verduurzamen van panden en het wagenpark. Daarom adviseerde Wensink om veertig personenauto‘s vroegtijdig te vervangen door elektrische voertuigen. Deze personenwagens zijn in verband met de aantrekkelijke bijtellingsregels grotendeels nog vorig jaar geregistreerd. De afgelopen weken hebben de eerste berijders de sleutel ontvangen.

breman-installatiegroep-verduurzaamt-hero-media-1

Eigen desk

Wensink Lease & Services heeft een zogeheten Bremandesk ingericht met vaste medewerkers. Hier kunnen de lokale wagenparkverantwoordelijken én berijders van Breman met vragen terecht over bijvoorbeeld onderhoud, bekeuringen, schade en het bestelproces. Wensink verzorgt de autotoewijzing, het contact met de berijders en de administratieve afhandeling van zowel alle personen- als bedrijfswagenactiviteiten van de groep. Voor het toewijzen van auto’s ontwikkelde Wensink Lease & Services een online calculatiemodule die aansluit op het beleid van Breman. De specialisten van Wensink geven daarnaast aan de hand van periodieke rapportages gerichte adviezen zodat de directie van Breman bij kan sturen. Bernardo Eenkhoorn, uit de concerndirectie van Breman Installatiegroep: “Wensink Lease & Services is een betrouwbare en kundige mobiliteitspartner. Zij denken met ons mee om onze duurzaamheidsambities waar te maken. Je ziet dat zij de expertise in huis hebben om voor bedrijven zoals Breman maatwerk te bieden. Zij sluiten aan op onze specifieke processen, bedrijfscultuur en organisatiestructuur. Die flexibiliteit is zeer waardevol.”

Breman Installatiegroep

Breman is een familiebedrijf van ruim 1800 installatie-experts. Alles draait om het creëren van een beter woon- en werkklimaat. Breman draagt daarbij zorg voor de hele levenscyclus van installaties. Dat doet Breman samen met haar eigen mensen, klanten en leveranciers. Eenkhoorn: “Wij geloven dat wanneer wij energiepositief zijn, wij meer energie teruggeven dan het kost aan medewerkers, klanten en de aarde. Het resultaat: Iedereen energiepositief!”

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 30 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.300 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een merkonafhankelijk eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.