kia-onderhoud-kleine-beurt-hero-mobiel

Kleine beurt bij Wensink Kia

Jouw Kia weer gecontroleerd

Kleine beurt: grote voordelen

De kleine beurt is een relatief kleine onderhoudsbeurt. Jouw Kia wordt op de meest essentiële punten nagelopen. Zo kan je veel ongemak voorkomen. Daarom raden wij aan om van tijd tot tijd klein onderhoud aan jouw Kia te laten uitvoeren. De kleine beurt biedt je dus veel grote voordelen.

Waar letten we op bij de kleine beurt

De exacte punten waar wij op letten bij het controleren van jouw Kia kan per model verschillen. Wel zijn er een aantal standaard onderdelen waarop we jouw Kia bij een kleine beurt controleren. Zo vervangen wij de vloeistoffen die toe zijn aan vervangen of vullen deze waar dit nodig is bij. Tevens doen wij standaard een remmentest. Op de volgende punten controleren wij jouw Kia ook:

RemmenMotorolieOliefilter
GordelsKoelsysteemStuurbekrachtiging
Resetten service interval  

Verschil klein en groot onderhoud auto

Het grootste verschil tussen een grote en een kleine beurt laat zich eigenlijk al raden. Tijdens een grote beurt wordt jouw Kia op meer onderdelen gecontroleerd dan bij een kleine beurt. Zo omvat een grote onderhoudsbeurt in de meeste gevallen een controle van de distributieriem en de accu. Ook worden de motor en de banden aan een grondige controle onderworpen. Net als een kleine beurt valt een grote beurt onder preventief onderhoud. Oftewel: het is niet verplicht, maar draagt zeker bij aan een zorgeloos gevoel tijdens het rijden. En dat gevoel is onbetaalbaar!

kia-onderhoud-kleine-beurt-slider