kia-onderhoud-grote-beurt-hero-mobiel

Grote beurt bij Wensink Kia

Met een fijner gevoel in jouw Kia

Grote beurt: een grondige check

Een grondige check van jouw Kia, dát is een grote beurt. Niet noodzakelijk, maar zeker aan te raden. Zo kan je altijd zorgeloos onderweg. Bij een grote beurt controleren wij jouw Kia op een groot aantal punten. Je kan hierbij denken aan: remmen, versnellingsbak, leidingen en slangen en nog veel meer. Zo kan je met een fijner gevoel in jouw Kia stappen. 

Waar letten we op bij de grote beurt

Welke onderdelen we van jouw Kia controleren bij een grote beurt hangt af van het model en ook de leeftijd. Wel zijn er een aantal onderdelen die wij standaard nalopen bij een grote beurt. Zo kijken wij altijd naar de remmen, motorolie, verlichting, ruitenwissers en bandenspanning. Welke onderdelen wij nog meer nalopen leest je hier:

BandenspanningRemmenAccu
MotorolieDistributieriemStuurbekrachtiging
VerlichtingRuitenwissersGordels
VersnellingsbakVerdeelbakVoor- en achteras
Veren en schokbrekersKoelsysteemEHBO-set
Resetten service interval  

Verschil klein en groot onderhoud auto

Het aantal punten waarop we jouw Kia tijdens een grote beurt controleren, is – niet geheel verrassend – groter dan bij een kleine beurt. Net als bij een kleine beurt worden tijdens een grote beurt de remmen, vloeistoffen, gordels en de stuurbekrachtiging gecontroleerd. Tijdens groot onderhoud gaan we nog een stapje verder en nemen we ook onderdelen als de banden, de distributieriem en de accu onder de loep.

kia-onderhoud-grote-beurt-slider