kia-toont-visie-bedrijswagens-hero-mobiel

Kia toont haar visie op de toekomst van bedrijfswagens

Kia onthult revolutionair modulair platform voor bedrijfswagens

In een baanbrekende presentatie op de Consumer Electronics Show (CES) 2024 in Las Vegas heeft Kia haar visie op de toekomst van bedrijfswagens enthousiast onthuld. Onder de noemer Platform Beyond Vehicle (PBV) streeft Kia naar een totaalaanpak voor mobiliteitsuitdagingen. Het vlaggenschip van deze revolutie is de Kia Concept PV5, een geheel nieuw, modulair voertuig dat de eerste stap markeert in Kia's gedurfde strategie.

Toekomstige mobiliteit in een notendop

Kia's antwoord op mobiliteitsuitdagingen is geworteld in de overtuiging dat één formaat niet alles past. Daarom introduceert Kia een divers aanbod van op maat gemaakte voertuigen, ontworpen om te voldoen aan individuele behoeften. De PBV's belichamen een klantgerichte aanpak, geïntegreerd in een specifiek ecosysteem van voertuigen, software en toekomstige technologieën.

Eerste fase: De Kia PV5

In de eerste fase staat de Kia PV5 centraal, een elektrisch voertuig geoptimaliseerd voor diverse toepassingen, van pakketbezorging tot nutsbedrijven. Dankzij geavanceerde dataconnectiviteit wordt een softwaregedreven wagenpark mogelijk, minimaliseert stilstand en maximaliseert effectiviteit.

De 'Easy Swap'-technologie maakt één voertuigchassis geschikt voor diverse mobiliteitsbehoeften. Van taxi tot bestelwagen en recreatievoertuig, de Kia PV5 past zich moeiteloos aan. De Dynamic Hybrid-technologie en lasloze carrosserieconstructie bieden ongekende flexibiliteit, waardoor snelle en eenvoudige transformatie mogelijk is.

Design met doel

Het ontwerp van de PBV's is geïnspireerd op robuuste, slimme gereedschappen, met een focus op eenvoud en intuïtieve bediening. Elk model, of het nu mensen, goederen, logistiek, of persoonlijke mobiliteit betreft, straalt betrouwbaarheid uit. Duurzaamheid staat centraal, met gebruik van materialen zoals bioplastic en gerecyclede materialen.

Onbeperkte mogelijkheden

De PBV's bieden onbeperkte mogelijkheden, met de Kia PV5 als eerste in een reeks. Fase 1 introduceert verschillende varianten, waaronder Basic, Van, High Roof en Chassis Cab. In fase 2 worden de PV7 en PV1 toegevoegd, elk met specifieke kenmerken voor diverse behoeften.

Kia's PBV's beloven een nieuw tijdperk van naadloze zakelijke en lifestyle-oplossingen. Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design, benadrukt: "Met de ongekende modularisering en flexibiliteit kunnen we het leven van onze klanten gemakkelijker en beter maken, of ze nu stilstaan of onderweg zijn."