kia-picanto-2024-hero-mobiel

Kia geeft de Picanto een ingrijpende facelift

Vanaf de zomer in 2024 beschikbaar

Maak Kennis met de nieuwe Kia Picanto: Compact, Krachtig en Innovatief

Kia heeft de Picanto, één van de meest betaalbare auto's op de markt, ingrijpend vernieuwd. Met zijn actieve uitstraling en overtuigende eigenschappen is de nieuwe Kia Picanto klaar om indruk te maken op zowel stadsrijders als avontuurlijke weggebruikers.
 

Standaard rijkelijk uitgerust

De nieuwe Kia Picanto is standaard rijkelijk uitgerust, waardoor je vanaf het allereerste moment kunt genieten van een hoogwaardige rijervaring. Het interieur is onder andere voorzien van een digitaal instrumentarium dat alle belangrijke informatie duidelijk weergeeft. Daarnaast beschikt de Picanto over een 8,0 inch touchscreen inclusief navigatie, zodat je moeiteloos je weg kunt vinden. Bovendien ondersteunt het systeem zowel Apple CarPlay als Android Auto, zodat je altijd verbonden blijft met je favoriete apps en muziek.

Aandrijflijnen

In Nederland heeft Kia een wijziging doorgevoerd in het aandrijflijnaanbod van de Picanto. Als gevolg van de relatief hogere CO2-uitstoot en daarmee samenhangende BPM, komt de bekende 100 pk 1.0 T-GDi turbomotor te vervallen. Als alternatief kun je nu kiezen voor de 1.0-liter driecilinder met 68 pk. Deze krachtige motor biedt nog steeds een plezierige rijervaring en uitstekende brandstofefficiëntie, waardoor je zorgeloos kunt genieten van elke rit.

Uitrustingslijnen

Met de komst van de nieuwe Kia Picanto is er ook een wijziging in het aanbod van uitrustingslijnen. Je kunt nu kiezen tussen de 'instapversie' en de GT-Line. Hierbij komt de stoere X-Line met SUV-looks te vervallen. Of je nu gaat voor de sportieve uitstraling van de GT-Line of de elegante eenvoud van de instapversie, de nieuwe Picanto biedt voor ieder wat wils.

Veiligheidssystemen

Veiligheid staat voorop in de vernieuwde Picanto. Met geavanceerde veiligheidssystemen biedt Kia gemoedsrust bij elke rit. De Picanto is leverbaar met onder andere Blind-Spot Collision-Avoidance Assist (BCA), Lane Keeping Assist (LKA), Driver Attention Warning en Leading Vehicle Departure Warning (DAW+), Intelligent Speed Limit Assist (ISLA) en Lane Following Assist (LFA). Daarnaast is Rear Cross-Traffic Collision-Avoidance Assist (RCCA) beschikbaar. Dit systeem waarschuwt de bestuurder en brengt de auto tot stilstand als het bij het achteruitrijden een andere auto detecteert die vanaf links of rechts nadert. Bovendien is de Picanto uitgerust met Emergency Stop Signal (ESS), dat automatisch de alarmlichten inschakelt wanneer je plotseling hard remt, om de achteropkomende auto te waarschuwen. Hill-start Assist Control (HAC) houdt de remmen ingeschakeld, zodat je soepel kunt wegrijden op een helling.

Prijzen en levering

De vernieuwde Kia Picanto wordt volgend jaar in de zomer op de Nederlandse markt verwacht. Hoewel de vanafprijzen nog niet zijn gecommuniceerd, wordt verwacht dat deze in lijn zullen liggen met de huidige prijs vanaf € 17.245,-. Houd de marktintroductie in de gaten voor meer informatie over prijzen en beschikbaarheid.