samenwerkingsovereenkomst-wensink-lease-mateboer-groep-hero-mobiel

Mateboer Groep ziet in Wensink Lease & Services ideale mobiliteitspartner

Mateboer Groep ziet in Wensink Lease & Services ideale mobiliteitspartner

Wensink Lease & Services en Mateboer Groep gaan intensief samenwerken om het wagenparkbeheer van Mateboer Groep verder te professionaliseren. Op woensdag 6 april werden de handtekeningen gezet onder een samenwerkingsovereenkomst die beide bedrijven de komende vier jaar aan elkaar verbindt.

Efficiënt en persoonlijk

Mateboer Groep heeft activiteiten in drie werkmaatschappijen: Bouw, Projectontwikkeling en Milieutechniek. De directie van het familiebedrijf vindt naast efficiëntie ook sociaal ondernemerschap erg belangrijk. De afgelopen periode bleek de werkdruk voor het beheer van het wagenpark van Mateboer Groep onnodig hoog. Doordat er verschillende leasemaatschappijen betrokken waren, ging er tijd verloren aan afstemming. De komende vier jaar gaat Wensink Lease & Services

Mateboer Groep volledig ontzorgen. Al het berijderscontact wordt door de mobiliteitspecialist uit handen genomen en ook het het autoselectieproces wordt met een op maat ingerichte, online calculatiemodule minder tijdrovend. Berijders en directie van Mateboer Groep hebben daarmee één aanspreekpunt voor alle vragen en wensen op het gebied van mobiliteit. Voor inzicht in het meer dan 80 voertuigen tellende wagenpark biedt Wensink Lease & Services een actuele online rapportage.

Dezelfde taal

Afgelopen woensdag 6 april werd de samenwerkingsovereenkomst formeel bekrachtigd door Bastiaan Brauns, directeur Wensink Lease & Services, en Roland de Wit, directeur Mateboer Groep. Brauns: “Deze handtekening is het resultaat van een langer proces van verkennen en meedenken. Ik ben trots dat we vanaf vandaag gaan samenwerken met Mateboer Groep. We merkten al snel dat we als familiebedrijf en regiogenoot dezelfde taal spreken. Ik heb er dan ook alle vertrouwen in dat we Mateboer Groep letterlijk en figuurlijk vooruit helpen!” Beide bedrijven zijn sponsor van PEC Zwolle en er ligt al een jarenlange samenwerking met Ford Wensink aan deze samenwerkingsovereenkomst ten grondslag. Toch is dat niet doorslaggevend geweest voor deze vierjarige overeenkomst. Roland de Wit: “We hebben echt goed gekeken wat we de komende jaren met ons wagenpark voor ogen hebben en welke partij daar het beste op aansluit. Wensink Lease & Services liet zien de zaken grondig aan te pakken. Professioneel en flexibel! In mijn ogen twee steekhoudende argumenten om een langere verbintenis met elkaar aan te gaan.”

samenwerkingsovereenkomst-wensink-lease-mateboer-groep-media-1

Bestaande relaties

Wensink Lease & Services zal in de toekomst de nieuwe leasecontracten verzorgen. Mateboer Groep vindt het belangrijk om bestaande relaties in ere te houden en blijft voor personenauto’s daarom een vrij merkenbeleid hanteren. Het leveren van voertuigen en de periodieke reparatie- en onderhoudswerkzaamheden worden dan ook bij de vertrouwde lokale dealers ondergebracht. Alle overkoepelende en coördinerende werkzaamheden worden wel door Wensink Lease & Services uitgevoerd. In tegenstelling tot het vrijmerkenbeleid van personenwagens, is Ford voor de bedrijfswagens het voorkeursmerk.

Wensink Automotive

Wensink Automotive zorgt er al ruim 35 jaar voor dat haar klanten zorgeloos onderweg zijn. Dit doet Wensink met ruim 1.300 medewerkers vanuit ongeveer 40 vestigingen in Noord- en Oost-Nederland. Met meerdere merken worden zowel nieuwe als gebruikte voertuigen aangeboden. Wensink biedt naast verkoop en service een breed scala diensten aan. Denk hierbij aan bedrijfswageninrichting, financiering en/of verzekeringen. Daarnaast heeft Wensink een merkonafhankelijk eigen leaselabel, meerdere schadeherstelbedrijven en een truck- en trailerbedrijf.