tot-2950-euros-subsidie-elektrische-personenautos-particulieren-hero-mobiel

Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP)

Profiteer vanaf 9 januari 2024 tot wel €2.950,- aanschafsubsidie op een elektrische auto.

Profiteer tot € 2.950 subsidie op een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische personenauto en wilt u een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen of private leasen? Vanaf 9 januari 2024 profiteren particuliere kopers in Nederland van een aanschafsubsidie op elektrische personenwagens die kan oplopen tot € 2.950,-! Dankzij de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) kan u in 2023 bijvoorbeeld extra voordelig wegrijden in de populaire Kia Niro EV.

Het is aan te raden om snel uw subsidie aan te vragen wanneer dit mogelijk is. Dan is de kans groter dat u ook subsidie kan ontvangen, het subsidiebudget van de overheid is namelijk beperkt.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling zijn logischerwijs bepaalde voorwaarden aan verbonden. Uw elektrische personenauto moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minstens 120 kilometer.
  • Het specifieke voertuig dient een geregistreerde catalogusprijs te hebben die ligt tussen de € 12.000 en € 45.000. Hierbij is de registratie van de catalogusprijs in het kentekenregister (RDW) leidend.
  • Het voertuig dient als volledig elektrische personenauto geproduceerd te zijn. Voertuigen die zijn omgebouwd tot een elektrische auto komen niet in aanmerking.
  • Het voertuig mag niet eerder dan 1 januari van het specifieke kalenderjaar op uw naam geregistreerd zijn.
Wat zijn de subsidiebedragen?

Vanaf 2024 geldt een te ontvangen subsidiebedrag voor gebruikte elektrische auto’s € 2.000,- terwijl nieuwe elektrische auto’s een bedrag van € 2.950,- ontvangen. Hierbij wordt er geen verdere onderscheid gemaakt of u uw voertuig privé aanschaft of door middel van een leaseovereenkomst. Wel is het van noodzaak dat de overeenkomst na 1 januari 2024 is afgesloten.

Benieuwd naar welke soorten subsidies allemaal beschikbaar zijn voor elektrische voertuigen?

Ontdek alle soorten subsidies

Welke elektrische auto's komen in aanmerking voor de aanschafsubsidie?

Niet elke elektrische auto komt in aanmerking voor de SEPP-subsidie. Momenteel voldoen de volgende elektrische auto's van Wensink aan de voorwaarden.

Bent u op zoek naar een gebruikte elektrische auto?

* Getoonde tarief betreft de prijs excl. de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).