inbouw-producten-verlichting-hero-mobiel

Signalering en verlichting

Zodat u altijd wat kan zien

Signalering en verlichting: om veilig te werken

Om veilig te kunnen werken langs of aan de weg is het van uiterst belang dat u goed zichtbaar bent. Daarom kunnen de medewerkers van Wensink Inbouw signalering op uw bedrijfswagens monteren.

Primaire verlichting op uw bedrijfswagen

We maken onderscheid tussen primaire en secundaire signalering. Onder de eerste categorie vallen daksets en zwaailampen welke uw bedrijfswagen een opvallende uitstraling geven.

Secundaire verlichting op uw bedrijfswagen

Daarnaast kunt u gebruik maken van secundaire verlichting. De medewerkers van Wensink Inbouw kunnen verschillende soorten flitsers monteren op de carrosserie, in bumper of grill van uw voertuig.

Werkverlichting voor in en op uw bedrijfswagen

Naast signalering kunt u ook bij Wensink Inbouw terecht voor hoge kwaliteit werk- en interieurverlichting. Denk hierbij aan werklampen. Bij een laag stroomverbruik leveren de zeer hoogwaardige LED's extreem veel licht. Zo komt u niet snel met lege accu's te staan. Ook helpen we u graag als het gaat om interieurverlichting of accessoires zoals verkeersgeleiders. 

Regelgeving rondom zwaaiverlichting op uw bedrijfswagen

Het voeren van signalering op uw bedrijfswagen moet voldoen aan regelgeving. Met ingang van 1 maart 2014 is namelijk de regelgeving ECE R65 Amber van kracht gegaan. Gelukkig hebben de experts van Wensink Inbouw voldoende kennis in huis om u hier meer over te vertellen. 

ECE R65 Amber  - 360 graden zichtbaarheid

De “Regeling optische en geluiddsignalen 2009” beschrijft wanneer signalering mag worden gevoerd, hoe deze gemonteerd moet zijn en aan welke eisen deze moet voldoen. De wijze van montage is samen te vatten in “360 graden zichtbaarheid”. Dit betekent dat op een afstand van 20 meter, op een kijkhoogte van 1,5 meter, tenminste één van lampen voor signalering zichtbaar is. Op het moment dat objecten aan het voertuig (lading, laadkranen, windvangers, achterklep, et cetera) tijdens de werkzaamheden het zicht op flitslampen ontneemt, dan dienen er meer flitslampen of aanvullende flitsers te worden gemonteerd.

Bij onderstaande werkzaamheden of omstandigheden dient oranje signalering te worden gevoerd indien het risico bestaat dat het voertuig niet tijdig door andere weggebruikers wordt opgemerkt.

 • Werkzaamheden/hulpverlening op of langs de weg met duidelijk daarvoor ingerichte voertuigen.
 • Werkzaamheden ten behoeve van wegen, werken of inrichtingen op, aan, in of boven wegen zoals viaducten, matrixborden, etc.
 • Gladheidbestrijding en sneeuwruimen.
 • Hulpverlening tijdens het repareren, bergen of wegslepen van voertuigen.
 • Het vervoer van ondeelbare lading voor zover het voertuigen betreft waarvoor krachtens de regeling voertuigen, ontheffing is verleend vanwege de afmetingen van deze voertuigen of hun lading.
 • Transportbegeleiding waarvoor een ontheffing is verleend. Voor zover die begeleiding uit de ontheffing voortvloeit en dit geschiedt met duidelijk daarvoor ingerichte voertuigen.
 • Het begeleiden van militaire colonnes.
 • Het rijden met landbouw- of bosbouwtrekkers en motorvoertuigen met beperkte snelheid of daardoor voortbewogen aanhangwagens die met inbegrip van de lading breder zijn dan 2,60 meter.
 • Werkzaamheden van de Belastingdienst/Douane.
   

Informatie aanvragen

Ik wil *

Veel gestelde vragen

Heb ik signalering en verlichting perse nodig?

Ja! Om veilig te kunnen werken langs of aan de weg is het van uiterst belang dat u goed zichtbaar bent. Daarom kunnen de medewerkers van Wensink Inbouw signalering op uw bedrijfswagens monteren.

Wat voor soorten verlichting zijn er voor bedrijfswagens?

Primaire verlichting, Secundaire verlichting, werkverlichting voor in en op uw bedrijfswagen.

Wat is ECE R65 Amber - 360 graden zichtbaarheid?

Dit betekent dat op een afstand van 20 meter, op een kijkhoogte van 1,5 meter, tenminste één van lampen voor signalering zichtbaar is. Op het moment dat objecten aan het voertuig (lading, laadkranen, windvangers, achterklep, et cetera) tijdens de werkzaamheden het zicht op flitslampen ontneemt, dan dienen er meer flitslampen of aanvullende flitsers te worden gemonteerd.