truck-en-trailer-apk-hero-mobiel

APK bij Truck & Trailer

Om de verkeersveiligheid te bevorderen

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is er naast regulier onderhoud de jaarlijks verplichte Algemene Periodiek Keuring (APK). Een APK is wettelijk verplicht voor vrachtwagens en trailers (boven 3500kg) om elk jaar gekeurd te worden van het moment dat zij nieuw de weg op gaan.  Wij kunnen de APK voor trucks en trailers voor u uitvoeren. Ongeacht het merk kost een APK voor trucks vanaf € 116,-.

Een APK bij Truck & Trailer

Wanneer onze medewerkers een APK uitvoeren, letten ze op verschillende aspecten van uw truck en trailer. Deze aspecten zijn onder te verdelen in de onderstaande 3 thema's

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Allereerst letten we op de verkeersveiligheid van uw truck of trailer. Hoe zit het bijvoorbeeld met de remmen, de banden en de verlichting? Daarnaast letten we op het milieu: we kijken onder andere naar de CO2-uitstoot van uw voertuig. Tot slot is er de registratie. Hoeveel kilometer heeft uw truck of trailer al afgelegd? Na een grondige check en het verhelpen van eventuele mankementen, kunt u weer met een gerust hart de weg op. Zorgeloos onderweg!

U bent altijd van harte welkom, in elke truck en trailer van elk merk.

Waarom en wanneer een Algemene Periodieke Keuring (APK)

U bent wettelijk verplicht eens per jaar een APK te laten uitvoeren voor uw truck en trailer (boven 3500kg). Binnen heel Europa is een APK verplicht. Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: vrachtwagens die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Heeft u uw personen- of bedrijfsauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.

truck-&-trailer-onderhoud