lease-wagenparkbeheer-propositie-hero-mobiel

Propositie wagenparkbeheer

U betaalt de werkelijke kosten en een vergoeding voor het beheer

Huidige situatie

Uw wagenpark heeft u zelf in eigendom en daar heeft u goede redenen voor. U wilt bijvoorbeeld flexibel zijn en onafhankelijk van een leasemaatschappij die zaken voor u bepaalt. 
 

Problemen

Wagenparkbeheer is niet uw kernactiviteit en u heeft niet de tijd en de systemen om dit op de meest efficiënte wijze te kunnen uitvoeren. Het ontbreekt u bijvoorbeeld aan de expertise om de kosten van reparatie en onderhoud professioneel te kunnen beoordelen. Heeft u informatie waarmee u kunt sturen op kosten zoals brandstofverbruik, schadelast, verkoopopbrengst?

Wensink Lease beheert met liefde voor het vak 14.000 voertuigen (personenauto’s, bedrijfswagens, trucks en opleggers) en kan op dezelfde efficiënte manier ook uw wagenpark beheren. U blijft eigenaar van uw wagenpark én maakt gebruik van onze expertise om kosten en tijd te besparen. Wij bieden u controle over kosten, instrumenten voor besparingen, optimale inzetbaarheid van de vloot en inzage in financiële risico’s.U betaalt de werkelijke kosten en een vergoeding voor het beheer. Per saldo levert dit u minder zorgen, meer grip en lagere kosten op.

Gehele ontzorging

Altijd advies op maat

Wagenparkbeheer onderbrengen

Samen werken aan continuïteit

Uitbesteden van de wagenparkbeheeradministratie

Wensink Lease beoordeelt en betaalt alle facturen en zorgt voor uw wagenpark, op dezelfde wijze waarop Wensink Lease haar eigen wagenpark beheert. Alle facturen worden door Wensink Lease gecontroleerd en betaald; van de houderschapsbelasting, bekeuringen, reparaties, onderhoud en banden. Wanneer een auto wordt aangeboden voor reparatie of onderhoud vraagt de garage vooraf toestemming aan Wensink Lease om de werkzaamheden uit te voeren. Wij hebben de expertise en vakkennis om de kosten te beoordelen op onderdelenprijs, uurtarief, reparatietijd, garantie en coulance. Jaarlijks verrekenen wij de beëindigde beheercontracten naar de werkelijke kosten. 

Berijders mobiel houden

We helpen uw berijders om zo snel mogelijk weer mobiel te zijn en bij het uitkiezen van hun nieuwe auto. Een berijder bereikt met één telefoontje of e-mail zijn vaste contactpersoon. Door de korte lijnen reageren we snel op alle vragen en maken we persoonlijke dienstverlening waar. Ook nemen we initiatief om afspraken met uw berijders in te plannen voor reparatie, onderhoud en schade.

lease-wagenparkbeheer-propositie-slider-1
lease-wagenparkbeheer-propositie-slider-2

Vaste contactpersonen

Uw vaste accountmanager adviseert u over belangrijke zaken in uw wagenparkbeheer zoals kostenbesparingen, budgettering, afwijkingen, fiscaliteit en autotoewijzingsbeleid. Uw wagenparkbeheerder en berijders kunnen met alle operationele vragen rondom de leaseauto bij hun vaste contactpersoon in de binnendienst terecht. Er is altijd een back-up contactpersoon beschikbaar.

Advies over kostenbesparingen

Via een online dashboard bieden we u volledig inzicht in de belangrijkste zaken van uw wagenpark om te kunnen sturen op kosten. U maakt gebruik van een excessenrapportage met afwijkingen op jaarkilometrage, brandstof, reparatie & onderhoud, bekeuringen, verbruik, schadelast en CO2. Met de servicerapportage wordt u op tijd geïnformeerd over APK datums en servicebeurten. De berijdersrapportage biedt u inzicht in de gevolgen van het rijgedrag van uw berijders. Hier kunnen we samen invloed op uitoefenen om de kosten omlaag te brengen. In de financiële rapportage bieden we u verregaand inzicht in de trends en ontwikkelingen van de kosten die zijn gespecificeerd per component. 

 

Welke kostenbesparingen zijn mogelijk?

Door het overnemen van de beheerstaken realiseren we op verschillende terreinen een besparing. Zowel op de loonkosten alsook op de kosten voor brandstof, schadeherstel, reparatie, onderhoud & banden en restwaarde en advies op de autokeuze. Een belangrijke besparing ligt in de indirecte kosten door het ontzorgen van de berijders in het gehele proces. Graag doen we een onderbouwd voorstel een kostenbesparing in uw situatie. Maak vrijblijvend een afspraak voor een kennismaking waarin u een eerste indicatie krijgt van de mogelijke besparingen.

Wensink Lease is aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Autoleasemaatschappijen (VNA)