wensink-elektrisch-rijden-hero-mobiel

Voordelen van elektrisch rijden

Overweegt u een elektrische auto aan te schaffen maar bent u nog niet bekend met de voordelen?

 

Voordelen van elektrisch rijden op een rij

De bekende voordelen van het elektrische rijden beginnen uiteraard bij een schoner milieu vanwege het feit dat een elektrische auto geen schadelijke gassen zoals stikstof en CO2-uitstoot kent. Daarnaast is een elektrische auto ook aanzienlijk stiller dan een reguliere brandstofauto.

De voordelen die wellicht meer tot de verbeelding spreken en interessant zijn voor u om de overstap naar elektrische mobiliteit te maken zijn hieronder nader beschreven:

 • Elektriciteit is voordeliger dan benzine, LPG en diesel
  Wanneer u een elektrisch voertuig thuis oplaad aan het netstroom bent u tot wel 50% voordeliger ten opzichte van een voertuig die voorzien is benzine, LPG of diesel.
 • Altijd een volle ‘tank’ wanneer u van huis gaat
  Een elektrisch voertuig in combinatie met een laadpaal aan huis geeft u de luxe om te allen tijde met een volledige volle accu van huis te vertrekken. Zo hoeft u in de meeste gevallen zelden tot nooit onderweg uw auto op te laden.
 • Rijden op uw zelf opgewekte energie door zonnepanelen
  Indien u al zonnepanelen heeft of van plan bent om deze aan te schaffen kan u deze energie gebruiken om uw auto mee op te laden. Zo wordt het elektrische rijden nog veel voordeliger!
 • Tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting
  U betaalt geen motorrijtuigenbelasting voor een volledig elektrische auto. Dit belastingvoordeel voor elektrische auto's is verlengd tot 2025.
 • Lagere kosten aan onderhoud
  Een reguliere auto met een verbrandingsmotor kent in de meeste gevallen meer dan 200 draaiende onderdelen, dit is aanzienlijk meer dan een elektrische auto. Een elektrisch aangedreven auto kent gemiddeld slechts 7 draaiende onderdelen. Minder draaiende onderdelen betekent automatisch minder onderdelen die slijtage gevoelig zijn.

Bekijk de lopende acties op elektrische voertuigen

Bekijk onze elektrische voorraad 

 

Veel gestelde vragen

Waarom elektrisch rijden?

Elektrisch rijden is de toekomst. Daarnaast stoot u geen CO2 meer uit en andere vervuilende stoffen en hoeft u niet meer te tanken.

Wat zijn de voordelen van elektrisch rijden?

(1) Elektriciteit is voordeliger dan benzine, LPG en diesel.
(2) Altijd een volle ‘tank’ wanneer u van huis gaat. 
(3) Rijden op uw zelf opgewekte energie door zonnepanelen. 
(4) Tot 2025 geen motorrijtuigenbelasting. 
(5) Lagere kosten aan onderhoud