kennisbank-uitdeuken-hero-mobiel

Uitdeuken

Weer als nieuw

 

Het uitdeuken van uw auto: dat is wel zo aangenaam!

Een paaltje, een autodeur, vandalisme of ander object dat uw auto raakt met als resultaat een deuk. Erg vervelend, maar gelukkig kan dit in de meeste gevallen snel hersteld worden. We proberen uw auto weer uit te deuken en te zorgen voor het beste resultaat.

In dit artikel bespreken wij de volgende punten m.b.t. deuken in uw auto:

1. Wat betekent uitdeuken?
2. Wat is het verschil met en zonder lakschade?
3. Welke onderdelen worden gebruikt voor het uitdeuken van uw auto?
4. Hoe werkt uitdeuken?
5. Waar kan ik mijn deuk(en) laten uitdeuken?
6. Wat kost het om een deuk uit te deuken?
7. Hoe lang duurt uitdeuken?

Wat betekent uitdeuken?

Als u schade heeft gereden kan het voorkomen dat u een deuk in uw auto krijgt. Het metaal van uw auto deukt in, waardoor er een deuk ontstaat. Bij het uitdeuken van uw auto, zorgen wij ervoor dat het metaal (deuk) weer zijn originele positie terug krijgt, namelijk uitgedeukt.

Wat is het verschil met en zonder lakschade?

Uitdeuken zonder lakschade is de meest makkelijk manier van uitdeuken. De deuk zal worden verwijderd zonder dat er een lakspuit aan te pas gaat. Wij zullen hier dieper op ingaan verder in het artikel.

Het kan ook voorkomen dat er lakschade is, dan halen we de deuk uit het onderdeel en brengen we er weer een nieuwe laklaag op aan. Dit betekent dat deuk groter is als een 2 euromunt en dit de enige manier van herstel is. De auto wordt dan uitgedeukt en geplamuurd. 

Heeft u auto lakschade?

Welke onderdelen worden gebruikt voor het uitdeuken van uw auto?

Er zijn natuurlijk verschillende manier van herstellen van uw schade omdat deuken ook verschillende vormen en plekken hebben. Daarom een aantal tools opgesomd die vaak worden gebruikt:

  • restyler
  • hefboomsysteem
  • strijklicht
  • lijmadapters
  • (eventueel) spuit tools

Hoe werkt uitdeuken?

Uitdeuken zonder lakschade gebeurt door middel van restyle tools. Dit werkt als een hefboom. Het moet dan wel aan 2 voorwaarden voldoen namelijk:

  • De deuk mag niet groter zijn dan een twee-euromunt.
  • De lak van de auto op de plaats van de deuk mag niet beschadigd zijn.

De deuk wordt dan als het ware gevonden met een lamp (strijklicht). Als het nodig is wordt de bekleding verwijdert om zo aan de achterkant van de deuk te komen. De restyler zal dan de deuk terugdrukken in de originele vorm. Dit wordt ook wel masseren genoemd.

Het kan voorkomen dat de achterkant niet te bereiken is. Dan moet de deuk op een andere manier verwijdert worden. Dan passen wij RS-restyling toe met lijmtechniek. Dit is speciale lijm die verhit wordt in een lijmpistool en daarna door een lijmadapter in de deuk wordt aangebracht. Dan wordt de deuk door de glijhamer weer terug getrokken.
Dit proces gebeurt vaak meerdere malen voordat de deuk weer helemaal glad is.

Waar kan ik mijn deuk(en) laten uitdeuken?

Bij Wensink beschikken wij over meerdere locaties die schade repareren, waaronder ook deuken. U kunt altijd een afspraak maken bij een van de Wensink schade locaties en dan zullen wij u verder helpen.

Wensink Schade Apeldoorn

Sint-Eustatius 4
7333 NX Apeldoorn

Wensink Schade Groningen

Malmöweg 6
9723 HP Groningen

Wensink Schade Hoogeveen

Europaweg 28
7903 TM Hoogeveen

Wat kost het om een deuk uit te deuken?

De kosten zijn afhankelijk van het type deuk, de grootte en de plaats. De prijs van het uitdeuken van een auto wordt vanaf € 30 euro gerepareerd, maar veel grotere deuken die zullen dus ook uiteraard hoger uitvallen in de kosten. Als u een afspraak maakt bij een van onze schade vestigingen, zullen wij een indicatie maken van de mogelijke kosten. Zo weet u waar u aan toe bent, wel zo aangenaam!

Hoe lang duurt uitdeuken?

Afhankelijk van de grootte van uw deuk en schade wordt er een indicatie gemaakt van hoe lang het duurt om uw schade te herstellen. Meestal is dit binnen een week maar het kan ook voorkomen dat het binnen een aantal uur al hersteld is. Dit wordt altijd naar u gecommuniceerd, zodat u wederom weet waar u aan toe bent.

Mocht het voor komen dat u uw voertuig een tijdje kwijt bent, heeft u recht op vervangend vervoer. Let er wel op dat niet elke verzekering alles dekt, daarom kan het voorkomen dat er extra kosten bij komen.

Veelgestelde vragen

Moet ik mijn deuk laten uitdeuken?

Het wordt zeker aangeraden uw deuk snel te laten behandelen. Er kan bijvoorbeeld roest ontstaan op die plek of de deuk kan groter worden. Wanneer er roest ontstaat vreet dit aan het metaal waardoor de schade alleen maar erger wordt.

Waar kan ik mijn deuk laten uitdeuken?

Wensink biedt meerdere locaties om uw deuk te laten herstellen. U kunt hiervoor een afspraak maken in de werkplaatsplanner.

Hoeveel kost het om een deuk te laten uitdeuken?

De kosten zijn afhankelijk van het type deuk, de grootte en de plaats. Zo kan een kleine deuk al vanaf €30 euro worden gerepareerd maar veel grotere deuken die zullen dus ook uiteraard hoger uitvallen in de kosten.