ds-apk-hero-mobiel

APK bij Wensink DS

Om de verkeersveiligheid te bevorderen

Algemene Periodieke Keuring (APK)

Om de verkeersveiligheid te bevorderen is er naast regulier onderhoud de jaarlijks verplichte Algemene Periodiek Keuring (APK). Een APK is verplicht voor auto’s vanaf 4 jaar oud. Tijdens de APK controleren wij uw DS van top tot teen op het gebied van verkeersveiligheid, milieu en registratie. Wanneer uw DS toe is aan een APK kost deze € 29,-.

Een APK bij Wensink DS

Wanneer onze medewerkers een APK uitvoeren, letten ze op verschillende aspecten van uw DS. Deze aspecten zijn onder te verdelen in de onderstaande 3 thema's

  • Veiligheid
  • Milieu
  • Registratie

Allereerst letten we op de verkeersveiligheid van uw DS. Hoe zit het bijvoorbeeld met de remmen, de banden en de verlichting? Daarnaast letten we op het milieu: we kijken onder andere naar de CO2-uitstoot van uw DS. Tot slot is er de registratie. Hoeveel kilometer heeft uw DS al afgelegd? Na een grondige check en het verhelpen van eventuele mankementen, kunt u weer met een gerust hart de weg op. Zorgeloos onderweg!

Bij Wensink laat u deze keuring uitvoeren inclusief afmeldkosten, roetmeting, viergastest en BTW. U bent altijd van harte welkom!

APK en ander onderhoud

Wist u dat een APK gratis is bij onze serviceabonnementen? Naast de APK zijn er namelijk nog tal andere, soms onverwachte, redenen voor onderhoud. Om het u gemakkelijk te maken biedt Wensink u verschillende serviceabonnementen aan. Voor een vast bedrag per maand bent u verzekerd voor allerlei reparaties en onderhoud, apk natuurlijk inbegrepen. 

Waarom en wanneer een Algemene Periodieke Keuring (APK)

U bent wettelijk verplicht eens in de 3 à 4 jaar een APK te laten uitvoeren voor uw DS. Binnen heel Europa is een APK verplicht. Een APK voorkomt namelijk dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen we op deze manier het milieu: auto’s en bussen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd. Tweedehands personenauto's dienen meestal om het jaar gecontroleerd te worden. Is uw APK verstreken en heeft u uw personenauto niet op tijd laten controleren? Dan riskeert u een flinke bekeuring.