tot-2950-euros-subsidie-elektrische-personenautos-particulieren-hero-mobiel

Tot € 2.950,- subsidie voor elektrische personenauto’s

Profiteer vanaf 10 januari 2023 tot wel €2.950,- aanschafsubsidie op een elektrische auto.

Profiteer van een aanschafsubsidie op een nieuwe of gebruikte elektrische auto.

Bent u zich aan het oriënteren voor een elektrische personenauto en wilt u een nieuwe of gebruikte elektrische auto kopen of private leasen? Vanaf 10 januari 2023 profiteren particuliere kopers in Nederland van een aanschafsubsidie op elektrische personenwagens die kan oplopen tot € 2.950,-! Dankzij de Subsidie Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP) kan u in 2023 bijvoorbeeld extra voordelig wegrijden in de populaire Kia e-Niro.

Het is aan te raden om snel uw subsidie aan te vragen wanneer dit mogelijk is. Dan is de kans groter dat u ook subsidie kan ontvangen, het subsidiebudget van de overheid is namelijk beperkt.

Let op: Het voertuig waar u subsidie voor wil aanvragen mag al in bestelling staan, maar mag niet eerder dan 1 januari 2023 op uw naam geregistreerd zijn.

Wat zijn de voorwaarden?

Om in aanmerking te komen voor de subsidieregeling zijn logischerwijs bepaalde voorwaarden aan verbonden. Uw elektrische personenauto moet voldoen aan de volgende voorwaarden:

  • Een 100% elektrische personenauto met een actieradius van minstens 120 kilometer.
  • Het specifieke voertuig dient een geregistreerde catalogusprijs te hebben die ligt tussen de € 12.000 en € 45.000. Hierbij is de registratie van de catalogusprijs in het kentekenregister (RDW) leidend.
  • Het voertuig dient als volledig elektrische personenauto geproduceerd te zijn. Voertuigen die zijn omgebouwd tot een elektrische auto komen niet in aanmerking.
  • Het voertuig mag niet eerder dan 1 januari van het specifieke kalenderjaar op uw naam geregistreerd zijn.
Wat zijn de subsidiebedragen?

Vanaf 2023 geldt een te ontvangen subsidiebedrag voor gebruikte elektrische auto’s € 2.000 terwijl nieuwe elektrische auto’s een bedrag van € 2.950 ontvangen. Hierbij wordt er geen verdere onderscheid gemaakt of u uw voertuig privé aanschaft of door middel van een leaseovereenkomst. Wel is het van noodzaak dat de overeenkomst na 1 januari 2023 is afgesloten.

Benieuwd naar welke soorten subsidies allemaal beschikbaar zijn voor elektrische voertuigen?

Welke elektrische auto's komen in aanmerking voor de aanschafsubsidie?

Niet elke elektrische auto komt in aanmerking voor de SEPP-subsidie. Momenteel voldoen de volgende elektrische auto's van Wensink aan de voorwaarden.

Bent u op zoek naar een gebruikte elektrische auto?

Private Lease de Kia Niro EV voordelig vanaf € 589,-

Met de e-Niro laat Kia zien dat een elektrische auto naast duurzaam ook heel stijlvol en praktisch kan zijn. Het smaakvolle interieur, de snellaadfunctie, een actieradius van 460 km en volop ruimte; je vindt het allemaal in deze 100% elektrische crossover.

De Kia Niro EV Launch is standaard rijkelijk uitgerust met o.a. de volgende opties:

  • 17“ lichtmetalen velgen
  • Achteruitrijcamera
  • Adaptieve cruise control met navigatieondersteuning (NSCC-C)
  • Stoelverwarming vóór
  • Stuurwielverwarming

Rijklaar (incl. btw) vanaf
€ 589,- p/maand*

tot-2950-euros-subsidie-elektrische-personenautos-particulieren-kia-e-niro

1 Getoonde tarief betreft de vanaf prijs in combinatie met de Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren (SEPP).
2 Wijzigingen en typefouten voorbehouden. Prijs op basis van 60 maanden en 10.000 km per jaar.
Wensink Private Lease wordt onder de voorwaarden van het Keurmerk Private Lease aangeboden door Wensink Lease & Services B.V. Getoonde tarieven zijn incl. BTW. Getoond model kan afwijken van de te kiezen uitvoeringen. Meerkilometers min. € 0,06 en max. € 0,15. Toetsing en registratie bij BKR te Tiel. De Algemene Voorwaarden Keurmerk Private Lease, de Aanvullende voorwaarden op de Algemene voorwaarden Keurmerk Private Lease en de Algemene verzekeringsvoorwaarden zijn hier te vinden.